Båttillbehör i Stenungsund

Båttillbehör Stenungsund

Om du har en båt i Stenungsund eller om du planerar att ta båten dit kan du vara glad. Det finns mängder med båttillbehör i Stenungsund. Det kan vara bra att veta om du inte är från orten och planerar att spendera en period där.

Hamnen i Stenungsund är otroligt vacker. Det finns en gästhamn, båtplatser och båtupptagning. Båttillbehör i Stenungsund är enkla att få tag i, vilket inte är konstigt med tanke på den naturnära hamnen.

Från och med februari år 2016 finns det en möjlighet till sopsortering. Detta är en service som långt ifrån alla hamnar erbjuder. Glas har sin behållare liksom plåt- och konservburkar har sina. Miljömedvetenhet är en självklarhet här.

Gästhamnen i Stenungsund är ett populärt resmål på semestern. Det kostar från 175 kr per dygn att ligga ankrad där och det går sedan att få elanslutning och/eller tillgång till en tvättstuga. Gästhamnen är populär eftersom det är nära till staden, dess affärer och restauranger. Det finns 40 stycken gästplatser så tänk på att vara ute i god tid.

Vill du ha en permanent båtplats måste du ansöka om det. Detta görs via ett formulär på hemsidan. Om det blir ett nej till båtplats för aktuell säsong kommer du ändå att stå på en reservlista. Är du inte intresserad längre måste du meddela detta. Viktigt är också att du är anträffbar om du vill behålla din plats i kön. Varje år måste du därför skicka in e-post med dina uppdaterade kontaktuppgifter för att fortsätta vara aktuell.

Det finns båtplatser både vid Stenungstorg och norra hamnplan. Båtplatserna vid norra hamnplan ligger nära vinteruppläggningsplatsen för båtarna. När det gäller vinteruppläggning erbjuder hamnen det mesta som kan behövas, såsom både mastkran, mastförvaring, trailerramp och miljöstation. Stenungsund hamn är med andra ord en fantastisk plats där allt som du kan önska finns inom nära räckhåll.