Reboard/Re-board – vad är det?

Re-board eller Reboard som det också kallas är en produkt som lämpar sig utmärkt att trycka budskap, reklam, loggor och mycket annat på. Den är inte speciellt dyr i inköp, men den är betydligt mer stabil än vanlig kartong. Det gör att materialet passar utmärkt för användning på utställningar, i samband med marknadsföring och mycket annat.

Vad är Re-board?

Re-board är en styv kartong. Den består av två yttre, släta lager. Mellan dem finns en räfflad kärna som ger ökad stabilitet och hållfasthet. Kartongen är samtidigt lätt vilket gör att den passar bra till bland annat mässmontrar. Re-board är också till viss del vattenfast. Det innebär att den behåller sin styrka och form även om den blir fuktig. I de allra flesta fall består materialet också av återvunnet papper vilket innebär stora fördelar för miljön.

reboard i butik

Att trycka på Re-board

Eftersom Re-boarden har två helt släta sidor går det utmärkt att digitaltrycka och måla symboler, marknadsföring och även bilder på kartongen. Man kan trycka skyltar, eller tillverka olika delar som sedan sätts ihop till montrar, ställ eller andra former av förvaring eller andra former av marknadsföringsdetaljer. Eftersom materialet inte väger speciellt mycket behöver man inte oroa sig för t.ex. en mässmonters storlek. Den är enkel att flytta och dessutom kan man enkelt montera isär och ihop den utan verktyg för transport om det skulle behövas. Det gör att Re-board är enklare att hantera jämfört med till exempel MDF, vilket annars är vanligt att använda.

Eftersom Re-board tål fukt behöver man inte heller oroa sig för att materialet ska mjukna av färgen under tryckningen. Då kartongen är så pass tjock kan man också trycka på båda sidorna utan att riskera att färgen går igenom eller syns igenom. Det här är alltså ett smart och kostnadseffektivt material oavsett om man bara behöver något enstaka exemplar för marknadsföring eller om man behöver en hel serie med olika montrar, skyltar och andra saker.