Hörseltest i Stockholm

Att höra dåligt är ett besvär för många. Dålig hörsel kan antingen vara medfött eller något som kommer med tiden, särskilt med åldern. Sämre hörsel kan dessutom vara svårt att upptäcka då försämringen ofta sker gradvis och man kanske inte misstänker något problem om man tidigare hört helt perfekt. Det är lättare att upptäcka en hörselskada som drabbar ena örat än båda samtidigt, eftersom skillnaden då kan vara påtaglig. Värt att undersöka när hörseln blir sämre på ett öra är om man exempelvis fått en vaxpropp som måste bort.

Vid försämrad hörsel, som inte beror på en vaxpropp eller några andra kliniska fynd, bör man skaffa en hörapparat för att få tillbaka sin hörsel. Att gå omkring med dålig hörsel är mycket jobbigt och kan leda till huvudvärk och trötthet. Som ett första steg är det vettigt att satsa på ett hörseltest i Stockholm, för att mäta hörseln och avgöra eventuell nedsättning. Som boende i Stockholm har man en mängd platser där detta kan utföras. Testets resultat används sedan till att avgöra om du är i behov av en hörapparat och i så fall vilken variant som passar bäst.

Det finns idag många människor som går omkring med hörapparat. Den vanliga förekomsten innebär att det finns en mängd olika varianter att välja bland i många olika prisklasser. Har man tinnitus är det värt att notera att en hörapparat kan hjälpa även för detta besvär; med rätt justeringar av hörapparaten kan besvären minska rejält. En hörapparat ställs in exakt efter de behov man har och beroende på vad den ska användas till. Bland annat är det viktigt att mikrofonens riktning ställs in korrekt, då vissa mikrofoner på marknaden kan vara riktningskänsliga. Ljudstyrka kan antingen justeras manuellt eller, på vissa modeller, automatiskt. Hörapparaten drivs av ett batteri och det finns uppladdningsbara varianter att köpa.